Поредната група (S-School) от 15 човека премина персонално обучение за каране на писта с инструктор в рамките на 6-тото издание на Sofia Riders Track Days. Мероприятието се провежда през настоящия уикенд на писта „Дракон“ край пловдивското село Калояново.

                Мотористите получиха професионални съвети от шампиона в клас Formula 1000 за 2019-та Християн Христов, който е и надеждата на Sofia Riders Racing Team за класиране в челната тройка в клас SBK през този сезон. Придобитите умения ще помогнат на мото-маниаците да подобрят карането си на пътя и да повишат безопасността си в реални условия, избягвайки нежелани инциденти.

                Шестият Sofia Riders Track Day се провежда отново в два дни, като пилотите са разделени на още 3 групи, а именно А-начинаещи, В-напреднали и С-Експерт. За първи път феновете на високите скорости имаха щастието да наблюдават сесиите на живо в официалната интернет страница на SR.

                Съботният ден се превърна в празник, тъй като беше отбелязан и 16-тият рожден ден на писта „Дракон“. Екипът на Sofia Riders.com пожелава на г-н Христо Стоилов да продължава да поддържа и да развива единственият оазис на моторспорта в България.

                Подробности и резултати от Track-day уикенда на писта „Дракон“ очаквайте по-късно днес.