Пилотът на “Suzuki” в MotoGP Алекс Ринс не се притеснява, че отборът може да допусне грешка в избора на двигател за следващия сезон, както бе направено през 2017 г., когато Ринс бе дебютант в кралския клас на мотоциклетизма. Кампанията на конструктора през 2017-а бе съсипана от грешката на другия им пилот – Андреа Яноне, чийто договор не бе удължен през настоящия сезон.

След техническите подобрения преди старта на сезона 2018 “Suzuki” успя да спечели осем подиума, пет от които бяха на името на Ринс.

“Не съм притеснен, защото изпробвах два двигателя и две шасита и с всички тях бях бърз. Аз оставям всичко в ръцете на инженерите и шефовете. Ще изберем най-добрата опция. Направихме много сравнения и имаме доста информация. Усещането е добро и с двата двигателя. Положителната черта е, че и двата двигателя са по-мощни и имат по-голям потенциал. Важното е, че в “Suzuki” се работи много усилено. Тестовите дни бяха полезни, защото изпробвахме всичко ново”, обясни Ринс.

Пилотът на Suzuki вярва, че си е заслужил и повече уважение през изминалия сезон в MotoGP. “Догодина аз ще дам всичко от себе си. Вече натрупах опит. Мисля, че си заслужих уважението от другите пилоти. Правя малки стъпки и дори аз не очаквах да постигна цели пет подиума”.

Източник: autosport.com