В началото на януари все още не става за мотори, но за ММА и екстремни спотове е перфектно! Членовете на SOFIA RIDERS са вече над 11 000, а в групата започнаха да се появяват все по-интересни хора, обичащи моторите. И докато миналата година ви запознахме с част от по-впечатляващите мото-дами в SR, смятаме, че е редно да ви срещнем и с някои представители на силния пол.

Тази вечер на ММА сцената на международния турнир Spartacus Fighting Championship (SFC) излизат шестима българи, които ще се изправят пред топ състезатели от чужбина в едно уникално шестчасово бойно шоу.

            Шестото издание на SFC щеше да бележи дебюта в професионалния на представителя на Sofia Riders Атанас Михайлов, с който решихме да ви срещнем днес. В последствие обаче се оказа, че той ще пропусне двубоя заради тежка настинка, която го измъчва от няколко дни.

Атанас Михайлов е роден през 1979-та година. Завършва 151-во СОУ ПИ в София, а след това учи аудио-визуална техника и актьорство за драматичен театър в НАТВИЗ „Кръстьо Зафиров”. По-късно учи в Калифорния и завършва Калифорнийския държавен университет със специалност „Телевизионно и филмово изкуство”. Телевизионната му кариера започва в МелоТВМания по БНТ през 1999-а година, където е водещ в продължение на 7 години. Обожава моторите и екстремните спортове.

            За съжаление Атанас Михайлов пропуска SFC довечера заради настинка, но ето какво сподели пред Riders.Live.

 

Здравей! Съжаляваме да чуем, че пропускаш двубоя. Какво щяхме да видим?

Riders.Live: Двама мъже с много желание и хъс за победата! Наистина съжалявам, че трябваше няма да мога да участвам.

 

Riders.Live: Колко време ти отне подготовката за този двубой и в какво се състоеше?

Атанас: За съжаление организаторите ми съобщиха, че са избрали мен за двубоя на 29-ти декември. Оттогава тренирам по два пъти на ден. Смея да твърдя, че съм добре подготвен. Като цяло подготовката се състои в двуразови тренировки при ММА специалисти и кикбокс-шампиони. Треньорите са възхитени от уменията ми и колко бързо схващам. Имах шанс за победа.

Riders.Live: Иначе, как се насочи към ММА и защо?

Атанас: Случайно! Предложиха ми да набия Златков на ММА сцената и казах „да”.

Riders.Live: А с какви бойни изкуства си се занимавал преди ММА?

Атанас: Само с „уличния стил”, стилът на улицата. С бойни изкуства не съм се занимавал сериозно, но съм бил спаринг партньор на доста хора, които тренират.

Riders.Live: А какво те доведе в Sofia Riders?

Атанас: Моторите! В групата съм от създаването й. А по моторите винаги съм си падал.

 

Riders.Live: Какъв мотор караш?

Атанас: В момента поръчков „бобър”. Иначе карам мотори от 2001-ва.