Новият отбор на “Petronas Yamaha” в MotoGP означава, че екипът на Сепанг ще се състезава във всичките три категории през 2019 година.

Това е нов проект, който, на напрактика, има най-голям шанс да доведе до първа титла за световната купа.

Сепанг е осигурил услугите на Брадли Смит за дебютният сезон в “Electric MotoE World Cup”, който ще подкрепи и MotoGP за пет старта тази година, започвайки от Херес на 5 май.

Англичанинът, който има 25 подиума за големите награди в своите 125, Moto2 и MotoGP, е впечатлен от MotoE и “Aprilia Test Riding“, тъй като се стреми да се върне към по-високия клас през 2020 година.

Смит и новият “One Energy Racing” с екипа на Сепанг направиха перфектен старт, като бяха най-бързи по време на дебютния MotoE тест в Херес през ноември.

Разбира се! Каза изпълнителният директор на Сепанг Разлан Разали, когато бе попитан дали Смит е най-добрият им “коз” за шампионска титла през 2019 година.

“В който и да е шампионат, ние сме там, за да натрупаме точки. Всъщност имахме правото да имаме два мотора MotoE, но понякога трябва да сме реалисти”.

Затова, ако го направим, ние го правим, за да спечелим.

Сепанг ще се управлява от Франко Морбиделли и Фабио Куартараро в MotoGP, Разали се надява да се изправят срещу най-добрите независими топ състезатели, но плюс Хайрул Идхам Пави с машината на Kalex в Moto2.

Джон Макфий се присъединява към Аюми Сасаки в Honda в Moto3, като Адам Нордорин се премества в отбора на “Sepang Junior” в CEV. Сепанг също ще присъства в Европейската купа за таланти.

“Ние сме навсякъде!” – каза Разали. “Имаме силна програма за развитие. След успеха и еуфорията в малайзийския кръг от световния шампионат в MotoGP, правителството видя огромна перспектива, следователно се фокусира по отношение на новите програми за развитие.”

“Бюджетът беше одобрен от правителството за развитие на мотоциклетните състезатели. Има пълната подкрепата от страна на правителството, което е много важно, защото, въпреки че сега има тези структури в Moto3, Moto2 и MotoGP, има нужда и от таланти за да запълни тези позиции в бъдеще”.

Източник: Crash.net