През 2019-а година в Световния шампионат по мотокрос ще видим двама български пилоти и това са Петър Петров в клас МХGP и за първа година в клас МХ2 шампионата – Хакан Халми. Петров ще се състезава за нов отбор от клас MXGP – “North Europe Racing Team” с машина КТМ, a Халми ще облече цветовете на “Vamo Racing Team” също с КТМ. Двамата ще участват само в европейските кръгове на шампионата и в момента са на предсезонна зимна подготовка.

В Европейския шампионат през 2019 засега ще видим двама български състезатели и това са Николай Малинов, който ще се състезава в двутактовия клас ЕМХ125 и Майкъл Иванов, който е при четиритактовите машини на клас ЕМХ250. И двамата ще бъдат с оранжевата марка КТМ. Кръговете на този шампионат се провеждат успоредно със Световния шампионат, така че в падока през състезателните уикенди ще има общо четирима български мотокросисти.

Теодор Кабакчиев вече е в стихията на Световния шампионат по СуперЕндуро, който е един от най-новите Световни шампионати и включва общо пет кръга, които се провеждат през зимния период на закрито (в зали). Пред Теодор за сезон 2019 остават още 3 кръга, които се очертават да не бъдат никак лесни.

Не на последно място стигаме и до дисциплината “мотоциклетизъм на писта”, където ни очаква 3-ия сезон на Мартин Чой в Световния шампионат по издръжливост “FIM Endurance World Championship” и съответно третото му участие в Льо Ман 24 часа. Вероятно поради тази причина Мартин е наблегнал през зимния сезон на усилена мотокрос подготовка, която със сигурност ще му помогне за издръжливостта в Световния шампионат. През 2019 Чой отново ще бъде с марката BMW и ще се състезава в “Eko BMW Racing team“. Интересен е и факта, че и Ангел Караньотов също не си губи времето през студените месеци и усилено тренира мотокрос за физическа подготовка с машина Beta, като Overdrive Ducati-то му чака началото на пролетта и първите стартове на “BMU” Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта.

Източник: sportal.bg