Това е новата цветова гама на Suzuki, с която Алекс Ринс и неговият съотборник и новобранец в MotoGP Хоан Мир ще защитават авторитета на Suzuki в кралския клас.

Цветовете, които не се различават особено от миналогодишната линия на отбора, бяха показани онлайн преди официалния тест на Sepang тази седмица.

“Тази зимна почивка ми се стори много дълга и с нетърпение чакам да се върна отново на пистата”, сподели Ринс, който завърши на второ място три пъти през миналия сезон.

“След последния тест през ноември, оставих много ясна обратна връзка на инженерите на отбора. Те имаха възможност да работят за подобрения на моята машина, така че нямам търпение да я тествам на Sepang и да усетя новите й настройки.”

“Ние знаем какво липсва на мотора, така че работим в тази насока. Вярвам, че в Япония ще съм максимално готов и свикнал с новата динамика на машината.”

“Тази година е много важна за мен, защото през 2018 г. с моя екип успяхме да покажем, че с постоянство и труд можем да постигнем позиции и подиуми, а сега е време да направим следваща крачка и да стигнем още по-напред, а именно победа.”

Хоан Мир е световен шампион през 2017 година в Moto3 и пристига в MotoGP след като завършва на шесто място с четири подиума в крайното класиране в единствения си сезон в Moto2.

“Не е нужно да казвам, че съм много развълнуван, да се кача на мотора си”, каза Мир. “Тази зима беше много дълга, без възможност да карам, но се съсредоточих върху физическата си подготовка, която досега винаги ми е давала положителни резултати.”

“Разбира се, че сега ми трябват много часове упорита работа с мотора. Има много неща, върху които трябва да поработя, за да съм по-ефективен и конкурентен на другите пилоти, но се чувствам много вдъхновен от екипа и ще разчитам на техния богат опит.”

“Това ще бъде цял нов етап за мен и мотора, който се надявам да развием стъпка по стъпка. Не чувствам напрежение в мен, но моята основна цел през сезона е да не изоставам с голяма разлика от победителя.”

Източник: crash.net