Ducati стана първият екип в МотоGP, който официално представи отбора си за 2019 г., в който Андреа Довициозо и новото попълнение Данило Петручи представиха Desmosedici GP19 по време на церемонията в “R&D Cube” в Нюшател, Швейцария, преди няколко дни.

Най-коментираната тема на събитието беше включването на “Mission Winnow” в екипа на Ducati, както и по-яркочервеният от всякога мотор.

“Mission Winnow” е лозунг, използван от Philip Morris, който гласи отхвърлянето на старите подходи и поучаването от минали грешки за оформянето на по-добро бъдеще. Той се появява за пръв път на болидите на “Ferrari F1” на японския “Grand Prix” миналият сезон.

Philip Morris остава основният спонсор в MotoGP на Ducati, още откакто италианската марка влезе в мотоспорта през 2003г., въпреки, че не е позволено да се рекамира марки цигари.

Сега компанията настоява за “бъдеще без тютюнев дим” чрез своята иновативна система “IQOS”, но Philip Morris подчерта, че “Mission Winnow” не рекламира или промотира продукти с марка PMI: “Става дума за страст.”

Като такъв, Philip Morris е в състояние да използва “Mission Winnow” в МотоGP и отново да има осезаемо присъствие в Ducati Team.

Източник: crash.net