Марк Маркез възобнови рехабилитацията си след операция на рамото, тъй като трябва да се върне към формата си за предстоящия сезон в MotoGP.

Световният шампион на MotoGP претърпя операция в лявата част на рамото в началото на декември, а след това се включи в предсезонните тестове в “Херес” с Repsol Honda.

Маркез е преминал първия етап от рехабилитацията си в дома в Сервера, докато празнува Коледа и Нова година със семейството си.

Работейки с физиотерапевта Карлос Гарсия, който е част от медицинския екип на “MotoGP Clinica Mobile“, Маркез увеличи програмата си за рехабилитация, за да укрепи рамото си.

Мотоциклетистът на Repsol Honda получава още един проблем с разместването на раменете през сезона 2018 г., включително по време на честванията в “Мотеги”, когато е поздравен от Скот Рединг плюс квалификационната катастрофа на финала на сезона във Валенсия.

“Възстановяването ще мине през цялата зимна пауза”, каза Маркез преди операцията на теста на “Херес“.

“След това ще работя през февруари и март за доброто общофизическо състояние.”

Маркез ще участва в старта на Repsol Honda в Мадрид на 23 януари, заедно с новия си съотборник Хорхе Лоренцо, преди да се насочи към Малайзия за предсезонно тестване.

Източник: crash.net