Общ Преглед

KTM 1290 SUPER DUKE R 2019 е ЗВЯР в истинския смисъл на думата. Просто е безцеремонен, брутален и много екстремен – няма нищо “кротко” в този хипер нейкид мотор. С актуализиран дизайн, мега мощен 1301 cc V-twin двигател и изключително добро управление, KTM 1290 SUPER R заслужава пълен респект!

Двигател и изпускателна система

THE BEAST притежава лек, V-образен двигател, който е най–мощният в своя клас. С тегло от само 62 кг, той изстрелва бруталните 132 kW (177 кс) и доставя максимален въртящ момент от 141 Nm между 6750 и 7000 оборота в минута. Няма никакво съмнение, че мощността му е сраховита. Дали ще се кара на улицата или на пистата, няма никакво значение, защото той доставя огромно количество неподправено изживяване във всякакви условия.

Шаси

Невероятната мощ изисква пълен контрол. С изключително леката, но стабилна рама на “магарето”, красиво изработения моношарнир, висококласните BREMBO спирачки и най-съвременните компоненти за окачване WP, KTM 1290 SUPER DUKE R е просто символ на хулиганството. В съчетание със 17-инчови безкамерни джанти отпред и отзад, облечени с гуми METZELER M7RR, “Звяра” може да разкъса асфалта със своето сцепление.

Ергономичност и комфорт

Мощният и усъвършенстван двигател на KTM 1290 SUPER DUKE R позволява хипер-спортно, или когато е необходимо – спокойно и удобно каране. С фантастичните си помощни електроники, окачване и геометрия, SUPER DUKE дава възможност за невъобразимо удоволствие при каране във всякакви условия, независимо от скоростта.

Кормило

Контролът над KTM 1290 SUPER DUKE R се осъществява и с помощта на изправен, но широк кормилен лост, който позволява на водачите диапазон на регулиране 22 mm с четири позиции. А комплект регулируеми ръкохватки допълват цялата картинка.

Дизайн

Атрактивни стикери, остра задница, агресивни въздухозаборници и спойлер на резервоара, са една представителна извадка от поведението на KTM 1290 SUPER DUKE R. Намаляването на пластмасовите части “крещи” NAKED и създава BEAST, който винаги е готов за състезание.

Софтуер и електроника


Безаналоговото спиране от лидера на световния пазар – BREMBO, мощната система MTC за тракшън контрол, чувствителният ABS, разработен в тясно сътрудничество с BOSCH, оформят опаковката и помагат на KTM 1290 SUPER DUKE R да води от начало до край. Те позволяват да разгърнете целия потенциал на звяра и да властвате над яростта му, адаптирайки се лесно и бързо към променящите се условия на каране с едно леко натискане на бутон.

Източник: ktm.com