Глен Ъруин ще търси рекордно шесто спечелено приключение на тазгодишният “North West 200“, след като потвърди договора с “Quattro Plant Wicked Coatings Kawasaki” за 2019 година.

Ъруин се впуска към победа в двете състезания от миналата година в “Супербайк – NW200” с “PBM Be Wiser Ducati” като се връща за новия сезон – 2019 г., след като премина към Kawasaki.

Завръща изключително амбициран, за да защити титлите си от състезанията “Супербайк”, Ъруин ще се състезава в “Суперщок” с основна версия на ZX-10RR със своя екип, както и влизане в състезанията “Supertwin“, които карат ER6 Kawasaki за екипа на CMS / KW Electrical.

С три победи от последните си три старта в NW200, Ъруин ще се опита да премине през всичките шест състезания, за които е потвърдил, за да направи по-нататъшната история в едно емблематично състезание на шосе.

“Подготвям се да спечеля шест състезания на тазгодишния North West” – каза Ъруин. „Никога досега не е правено, но аз ще се опитвам да спечеля всяко едно състезание, в което започвам.”

„ZX10RR е чудесен мотор и мисля, че това ще ми позволи да върна някаква агресия в моя стил на каране и наистина да покажа на това, което съм способен да направя.”

“Има настроение в отбора, което ще “изкара” най-доброто от мен, а след като се качих на тест в Испания през ноември, се чувствам като у дома си с момчетата и вече всичко е наред.”

Ъруин също потвърди, че няма да участва в надпреварата за Суперспорт, като предпочете “Supertwin“, след като спечели състезанието в “Sunflower” миналия октомври.

„Когато се състезавах на миналогодишния северозапад, имах много на разположение. Дори когато направих грешка в първото състезание, имах такова голямо предимство, че не бях под никакъв реален натиск, но може да е различно тази година. Всички пътни състезания сега са много конкурентни.”

През 1992 г. Филип МакКълън си осигури пет победи в един ден на NW200, като му се изплъзна в надпреварата от 250 куб.

2019 NW200 се провежда на 12-18 май, шест дни след втория кръг на шампионата на “Bennetts British Superbike“, който приключва в Оултън Парк (4-6 май), преди да се върне на BSB в Донингтън Парк за трети кръг на 24-26 май.

Източник: crash.net