Ducati планира да създаде електрически мотор. Не е ясно кога, защото служителите на компанията все още са предпазливи в своите изяснения, но признаха, че първият електрически мотоциклет на Ducati ще дебютира през 2020 или 2021 година.

“Бъдещето е в електричеството”, обяви Клаудия Доменикали на студентско събитие в Болонския университет. Доменикали също каза, че Ducati не е далеч от това да започне производство на електрически модел.

Това не е първата новина за електрически мотоциклет от Ducati. Момчетата от Asphalt&Rubber цитират друг служител на Ducati – Едуард Лоте (Изпълнителен директор на Ducati Western Europe) с това, че преди около година и половина той заяви, че електрически модел, както и скутер, са в процес на разработка.

Новият електрически мотоциклет вероятно ще се базира технология на VW Group. Автомобилният гигант планира да електрифицира всичките си марки в близкото бъдеще. Така че, с малко помощ от VW R&D, за Ducati няма да е толкова трудна задачата за изграждане на електромотоциклет. Въпреки това имаше слухове, че КТМ купува Ducati. Това вероятно ще промени някои планове.

Поредното голямо име за влизане в електрическото общество е Hаrlеy-Davidson, който току-що обяви цената и спецификациите за своята “LiveWire” машина. Също така Piaggio Group представи електрическия скутер на Vespa. BMW Motorrad представи голям скутер с име – C-Evolution (в него е използвана батерията от BMW i3), а KTM разполага с Freeride E-XC.

Източник: riders.drivemag.com