Японският производител е събрал общо девет подиума през миналия сезон. 5 за Алекс Ринс и 4 за Яноне, което е най-високото постижение за Сузуки след 8те подиума през 2007.

Suzuki официално загуби статута си на третото място с Яноне в Арагон, достигайки концесионния лимит от шест точки, който Бривио видя като основната цел на отбора за 2018 г.

„Най-голямото предимство е развитието на двигателя през целия сезон. Получаваме повече дни за тестване и можем да използваме девет двигателя, вместо седем. Тези неща са полезни, но и наложителни за успеха на сезона.”

„Харесва ми да мисля, че сме повишени в „старши звания”, сега сме на ниво с Honda, Ducati и Yamaha, тъй като всички ние трябва да се борим с едно и също оръжие. Това е хубаво за нас и също така по-справедливо. Освен това, когато вземем върхов резултат, ще бъде по-удовлетворяващо да знаем, че сме го направили без никаква помощ. “

Шефът на Suzuki остава предпазлив с миналогодишните подвизи, заради горчивите спомени от преди две години, когато Suzuki остава без трибуна през целия сезон на 2017 г., като възвърна концесията след впечатляващата 2016 г., когато Маверик Винялес  спечели три допълнителни подиума.

“Няма съмнение, че девет подиума ми дават много приятно усещане, но те също оказват натиск върху раменете ни, защото сега трябва да работим още повече”, каза той. „Тези девет подиума представляват рекорд за Suzuki в MotoGP, така че сега има напрежение върху нас”.

“Но е вярно, че трябва да има напрежение, защото това е част от моторния спорт и е нещо, с което трябва да се справим. Затова все още не знам как, но трябва да постигнем още по-добри резултати и ще направим всичко по силите си, за да постигнем това.”

Suzuki посреща новобранеца Джоан Мир в отбора през 2019 г., като Алекс Ринс става старшият ръководител, въпреки че е само две години в класа. Японският производител запазва и своя тестов екип на MotoGP, оглавяван от бившия шампион на Световния “супербайк” Силвайн Гинтоли.

Източник: crash.net