Група от 15 мотористи ще има възможността да се запознаят с тънкостите и техниките на безопасност при карането на писта, които са приложими и в реални условия на пътя. Това ще стане в рамките на 5-тия Трак-ден (Track-day), организиран от най-голямата мото-организация у нас – Sofia Riders.

Този път епицентър на мероприятието става гръцката писта „Серес“. Събитието ще се проведе следващия уикенд (15-16 май). Т.нар. “School” група ще бъде ръководена от надеждата на Sofia Riders Racing Team в клас SBK през настоящия мотоциклетен сезон Христиан Христов. Останалите мотористи ще са разпределени в три групи, както обикновено – „начинаещи“, „напреднали“ и „експерт“.

Track-day SR #5 ще се състои от няколко етапа. Първият е „Брифинг“ за всички участници, без изключение, представен от инструктора. Следват свободни тренировки в сесии по 20 минути, като времената от сесиите ще разпределят мотоциклетистите по групи. Състезанията ще се проведат в неделя, когато ще е и последният етап – награждаването.

За да се запишете в Track-day SR #5, е необходимо да имате кожен екип – цял или в две части, каска, ръкавици, ботуши и разбира се, технически изправен мотоциклет.