Хафиж Сяхрин се надява новата машина KTM MotoGP да се представи както изглежда, а именно страхотно.

“KTM изглежда различно, просто е секси! Харесвам всички елементи на дизайна.”

“Електрониката е различна от Yamaha, а също и мощността на двигателя. Yamaha в ниските е доста плавна, но сега с V4 двигателя има повече въртящ момент там. Имам усещането за много агресия в машината.”, сподели Сяхрин.

“Харесвам мотоциклета, но имам нужда от време, да свикна с тази машина. Не е лесно нито за мен, нито за целия отбор, защото екипът е прекарал почти 20 години с Yamaha, така че е необходимо време и търпение. Не говоря само за двигателя и електрониката, ами окачването и шасито също са много различни.”

“За мен е привилегия да работя с този екип, защото са много полезни за моето развитие. Ние работим неуморно заедно. Първите два теста проведохме в завода в Австрия.”

“Нямам търпение да тествам мотора утре”, допълни той. Състезателите на КТМ ще направят Shakedown тестове, преди официалния тест на Sepang.

Сяхрин говореше доста за емоционалното си малайзийско представяне в MotoGP миналият ноември, когато радваше феновете, като се бореше до последно.

“Чувствах се много специално, защото много хора дойдоха под дъжда, за да ме подкрепят. Казах си, че искам да покажа на феновете и да дам най-доброто от себе си на Sepang, заради моите спонсори и моето семейство, които ме подкрепяха постоянно”, каза Сяхрин.

“До последната минута валеше на квалификациите, а и нямах достатъчно опит в MotoGP. Условията бяха изключително тежки за мен, така че се наложи да започна от последните редици.”

“Продължавах да вярвам в себе си и на хората от моя екип, и когато изсъхна пистата и светлините угаснаха, просто не знам какво се случи на влизане в първия завой, но изпреварих единадесет или дванадесет състезателя. Така че получих нужната мотивация и устрем да запазя темпото докрай.”

“Завърших в топ десет пред родна публика, а това беше и моята цел и най-запомнящ се момент в моята кариера.”

“Никога не съм очаквал, че от миналия сезон ще съм в MotoGP, сподели той. Мислех си, че ще се присъединя в MotoGP през 2019 или 2020 година, но се възползвах от предоставената ми възможност. Благодарен съм на Разлан и Ерве за гласуваното доверие.”

“Не можех да повярвам, когато ми казаха, че ще бъда пилот в MotoGP. Просто онемях от тази прекрасна новина.”

“В средата на миналия сезон Ерве ми предложи договор и за този сезон. Оценявам възможността, да съм част от това невероятно и сплотено семейство и ще дам всичко от себе си. Техническите възможности на KTM са конкурентни на останалите машини, така че ни очаква един вълнуващ сезон.”

Източник: crash.net