Хиляди мотористи ще окупират утре центъра на София за Откриването на Мото-сезон 2018, припомнят организаторите от Sofia MC’s и Sofia Riders. Най-голямото мото-събитие през годината ще премине под надслов „Не на агресията на пътя” и ще се състои с любезното съдействие на Столична община и СДВР.

Датата беше сменена заради силния снеговалеж и ниските температури миналата седмица, но сега времето започна рязко да се затопля, а според прогнозите градусите в събота ще скочат до близо 20.

Организаторите припомнят също, че програмата за Откриването на Мото-сезон 2018 остава непроменена и при същите предварително обявени условия.

Още от 08.30 часа представители на Sofia Riders ще окупират ВиП – паркинга на Sofia Ring Mall. Оттам те ще се отправят към храм-паметника „Св.Александър Невски”, за да се присъединят към останалите мотористи на площада.

В 10.00 часа започва официалната част на церемонията по Откриването на Мото-сезон 2018.

В 11.15 потегля внушително мото-шествие, което ще премине по маршрут: ул. „Оборище“, булевардите „Васил Левски”, ”Цар Освободител”, „Цариградско шосе”, „Алея Яворов”, „Никола Вапцаров”, ”Черни връх” и ”България” до пътен възел Бояна, където адреналинът ще се вдигне до краен предел с разтърсващите акробатични номера на каскадьорите от шоуто „Полицейска академия”, майсторски стънт изпълнения на най-добрите състезатели в България и разбира се любимите на всички гонки по затворена отсечка на Околовръстен път. Вечерта ще завърши с разбиващо афтърпарти на Sofia Riders в клуб „Грамофон”.

На прага на Мото-сезон 2018 организаторите отправят призив за повече толерантност, внимание и отговорност на пътя. Въпреки, че МВР отчита положителна статистика за ПТП-тата с мотористи през 2017-та, спрямо 2016, представителите на мотоклуб Gentlemen MC припомнят, че на пътя излизат „най-мобилните”, но в същото време „най-уязвими” участници в движението.

Организаторите призовават всички мотористи да преведат и машините, и себе си в изрядно състояние за Мото-сезон 2018, за да се избегнат нежелателни инциденти.

Освен в София, утре Мото-сезон 2018 ще бъде официално открит в още няколко града в страната, сред които Пловдив, Казанлък, Стара Загора и други.