Ново силно представяне и класиране в топ 5 регистрираха Християн Христов и Sofia Riders Racing Team (SRRT) в един от най-конкурентните тази година класове SBK в 3-тия кръг от шампионата по мотоциклетизъм на писта „WINBET Grand prix Road Racing 2021“. Надпреварата се състоя вчера, 5 юни, под егидата на Българската Федерация по мотоциклетизъм. Успоредно с 3-ти и 4-ти кръг в пистовата дисциплина на летищен комплекс „Долна Митрополия“ се провеждат и първите два кръга на Европейския шампионат по СуперМото. Това е 12-ти пореден мемориал в памет на големия приятел на българския мотоциклетен спорт Димитър Калчев, благодарение на когото в далечната 2007-ма година, беше построено и съоръжението за СуперМото, печелило 3-пъти приза за „Най-добра писта за СуперМото в света“.

По традиция състезателите в двата класа SBK и SSP стартираха заедно. В клас SBK, без изненада, Мартин Чой поведе колоната още в първата обиколка и не позволи до края да бъде застигнат от втория Иван Грозев от ПСК “Хела Мотор Спорт” с BMW и Милен Георгиев от “СБ Мото Рейсинг тийм” с Yamaha. Чой пресече финалната линия първи, спирайки хронометъра на 18:59.525 минути за 12 обиколки, оставяйки Доксата на 5.780 секунди след себе си и Георгиев на 34.139 секунди. Това е 3та поредна победа за състезателя на МСК “Еко БМВ Моторад МС77” в шампионата. След финала състезателят на Sofia Riders Racing Team Християн Христов коментира:

“Доволен съм от вчерашния ден. Отново подобрих времето си на “Долна Митрополия”. Нямаше проблеми. Очаквам с нетърпение и днешния старт. Използвам отново възможността да благодаря на моите спонсори Sofia Riders Racing TeamMyMoto.bg / REV’IT!All Express / #DunlopCrank Ltd#Gothipetrunov.”

 В клас Supersport 600 Пламен Петров от “Хела Мотор спорт” с “Yamaha” се възползва по най-добрия начин от падането на Александър Тодоров от “АИТ Рейсинг тийм” и взе победата пред Васил Кичуков от “АИТ Рейсинг тийм” с “Yamaha” и Александър Александров от “СБ Мото Рейсинг тийм” с “Kawasaki”.

Снимка: Фейсбук, Здравко Чакъров, PLD Riders

При 125-кубиковите Пламен Христов с “Aprilia” от МСК “Плевен” беше значително по-добър от началото до края на надпреварата от съотборниците си Боян Петров и Димитър Христов със същите мотоциклети.

В SSP300 успех постигна Арес Бенджик от Турция с “Yamaha”, след като фаворитът и победител от първите два кръгаЖулиета Апостолова ПСК “Хела Мотор Спорт” с “Kawasaki” падна няколко обиколки преди финала и завърши едва 4-та.Втора е Геновева Кънева от МК “Боляри”с “Yamaha”, а трети Лорен Венков от СМК “Въжаров Рейсинг Тийм” също с “Yamaha”.

Павел Драганов от ПСК “Хела Мотор Спорт” с “Honda” отново измина най-бързо 10-те обиколки в F600, а след него останаха Михаил Иванов от “Еко Рейсинг БМВ Моторад България” с “Honda” и Асен Лилов от “Еко Рейсинг БМВ Моторад България” също с “Honda”.

Втори успех през сезона записа Валентин Георгиев от МСК “Камикадзе Рейсинг Тийм” със “Suzuki” в клас F1000, който изпревари Велислав Марков от “НСА Моторспорт” с “Kawasaki” и Цветелин Пенчев от МСК “Камикадзе Рейсинг Тийм” с”Yamaha”. 

Пълни резултати от състезанията в пистовата дисциплина за вчера може да видите тук. Състезателният уикенд продължава и днес с 4-тия кръг на „WINBET Grand prix Road Racing 2021“.