Настроението на двамата пилоти на Monster Yamaha Валентино Росси и Маверик Винялес в предпоследната нощ на MotoGP, в последния тест преди старта на сезона в Катар.

Валентино Росси претърпя най-трудния си тестов ден за 2019 в Катар тази неделя, когато италианецът остана на 19-та позиция в класирането.

Вечерта, в която съотборникът на Росси в Monster Yamaha Маверик Винялес записа второ място, “Доктора” се бореше с проблеми в сцеплението на задната гума, което се оказва често срещан проблем при M1 през последния сезон.

Днес беше много трудно. Борех се повече, особено със сцеплението на задната гума“, каза Росси, който беше 1.202s зад най-бързата обиколка за вечерта, тази на Алекс Ринс, Suzuki.

Вчера имахме базова настройка на мотоциклета и определено стоях добре. Днес се опитахме да подобрим машината, като направихме различни настройки, но за наше огромно съжаление, не се получиха нещата“.

Беше труден ден, бях твърде бавен, следователно не съм щастлив от този факт. Утре ще се опитаме да следваме някои други директиви, за да бъдем по-конкурентни“.

Винялес, от своя страна, беше на точно противоположния полюс, доволен от свършената работа през вечерта.

Със сигурност последователността беше много добра“, каза той. “Успях да карам доста добре, а когато сложих новите гуми, почувствах страхотно сцепление отзад. Опитах се да запазя ритъма малко по-дълго, но накрая имах проблеми с мотора и се наложи да отида до бокса”.

Но така или иначе, мисля, че направихме доста повече от вчера. Особено при влизането в завоите. Също така постигнахме по-добро сцепление. Да видим и утре какво ще се случи, все пак, но при всички положения съм щастлив от подобренията и резултатите от днешния ден“.

Със сигурност мотоциклетът работи доста добре и мисля, че това е най-добрият мотор, който съм имал през последните две години. Конкуренцията упорито върви напред, така че трябва да продължим да работим, най-вече при ускорението“.

Мисля, че точно там сега губим доста. В Сепанг не се усещаше толкова, но тук нещата са явни. Мисля, че утре, с нови настройки, ще спечелим повече максимална скорост, която ще бъде изключително важна, най-вече в предстоящите състезания“.

Източник: crash.net