4 първи, 4 втори и 2 трети места заеха българските състезатели по мотокрос в 3-ия кръг на BMU European Motocross Championship и 2-ри кръг на FIM Europe в Афионкарахисар, Турция. В надпреварата участие взеха пилоти от Турция, Гърция, Румъния, Сърбия и Северна Македония. Интересното е, че пистата в Афионкарахисар ще приеме старт от Световния шампионат MXGP през месец септември.

Поредната си победа спечели Дани Цанков от “M6 Yamaha Racing team” с “Yamaha” в клас МХ65, който беше най-добър и в двата манша. При по-мощните мотоциклети – в МХ85 нова победа записа Венцислав Тошев от “Мото Спорт Варна” с „Husqvarna“, а след него се нареди Данаил Стефанов от МСК “Ябланица” с “GasGas”. Другият ни представител Цветан Бузин от “M6 Yamaha Racing team” с “Yamaha” завърши 5-ти в крайното подреждане.

Силно представяне записаха нашите и в клас МХ 2 и МХ 2 JUNIOR. В МХ 2 Мариос Канакис от „НСА Моторспорт“ с КТМ, Виктор Нейчев от “Еърмакс Рейсинг тийм” с „GasGas“,Христиан Георгиев от “Мото Спорт Варна” също с КТМ и Кристиан Петров от МСК “Бобошево 1956” с КТМ окупираха местата от 2-ро до 5-то, а в МХ2 JUNIOR Канакис, Нейчев и Георгиев заеха първите 3 места в подреждането.

Поредното си отлично класиране и две победи в двата манша направи Майкъл Иванов от „АИТ Рейсинг Тийм“ с „Husqvarna“ в клас МХ1, който за пореден път доказа, че е най-добър в класа си.В МХ Марин Маринов от „Еърмакс Рейсинг тийм“ с „GasGas“ постигна 2 втори места в двата манша и зае 2-то място в крайното подреждане, а Чавдар Кръстев от “Киппен МХ Рейсинг тийм” с “Kawasaki” е 7-ми.При Senior-ите Атанас Петров от „АИТ Рейсинг Тийм“ с KTM завърши втори, Васил Стоянов от “Киппен МХ Рейсинг тийм” с “Honda” – трети, а Христо Христов от „АИТ Рейсинг тийм“ с „Honda“ – 12-ти, след като не кара във втория манш.​