Сред приоритетите по време на мандата на това управление на Българската федерация по мотоциклетизъм са изграждането на ново съоръжение за моторни спортове в България, засилена работа с клубовете за развитието на млади таланти и изграждането на изцяло нов модел на работа в Централата. Това коментира членът на Управителния съвет на БФМ Михаил Иванов по време на състоялата се на 18 май официална церемония преди старта на Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта. На мероприятието бяха представени новите рекламодатели на БФМ “WINBET”, “Shell България” и “Vivacom”, а част от състезателите ни бяха изправени пред предизвикателството да нарисуват по памет пистата край Плевен.

Първите два кръга от родния шампионат в най-зрелищната дисциплина стартират със зрелищно домакинство на родна земя и ще се проведат на 22 и 23 май на писта Долна Митрополия край Плевен.

По думите на Иванов новото съоръжение за моторни спортове ще трябва да има капацитета да приема различни дисциплини като писта и мотокрос, но също така да бъде пригодено и за автомобилни състезания.

“Това е желание не само на федерацията, а на цялата моторспорт общност. Ние просто няма къде да караме мотори и това си пролича най-вече по време на пандемията. Говоря не само за всички видове мотори, а и за автомобили. Специално в детайли за финансирането сега не мога да навлизам, а и няма окончателна идея. Засега идеята е, че трябва да го има. Повтарям се, но нуждата е наистина крещяща. Недопустимо е през 2021 ние да нямаме такова съоръжение. Румъния има две, Турция има повече от три, Гърция има две, а ние – нямаме”, каза още Михаил Иванов.

Той добави, че БФМ ще работи по-близо с клубовете в страната, като според него именно в това отношение България издиша, въпреки че разполага с “талантливи момчета, които искат да се развиват и имат качествата да го правят”.

“Следваме опит, който сме натрупали от чужбина. Федерациите помагат за развитието на клубовете и идеята е тези школи да произлязат от клубовете. БФМ трябва да направи подходящата основа и модел на работа, за да могат те сами да финансират и да произвеждат състезатели”, продължи той.

Десислава Иванова – Маркетинг мениджър на “WINBET”, Николай Богданов – търговски директор “Бизнес клиенти” на “Shell България” и Росен Христов – Старши мениджър “Корпоративни продажби” на “Vivacom” пожелаха успех на състезателите в новия шампионат и обещаха и в бъдеще да помагат на мотоциклетния спорт у нас.

А състезателите Мартин Найденов, Васил Кичуков, Иван Грозев, Милен Георгиев и Александър Тодоров рисуваха по памет пистата “Долна Митрополия” и направиха своите прогнози за шампионите в отделните класове през новия сезон.