Отлично се представиха българските мотокрос състезатели в първите кръгове от BMU Европейския шампионат по мотокрос и FIM Europe Eвропейския шампионат за класовете ЕМХ65 и ЕМХ85 на „TCS Racing Park“ близо до Букурещ, Румъния. България имаше представители във всичките седем класа със своите 28 състезатели от 9 клуба, съобщи Българската федерация по мотоциклетизъм.

При най-малките пилоти от клас МХ50 нашите Георги Илиев с „Gas Gas“ от МСК „Дизел Юнак“ и Николай Павлов с „Husqvarna“ от „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ заеха 3-то и 4-то място със спечелените по 36 точки.

В клас МХ65 Дани Цанков с „Yamaha“ от „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ остана 3-ти в първия си старт в своя последен сезон при 65-кубиковите машини.

В клас МХ85 българската доминация беше пълна, след като Венцислав Тошев с „Husqvarna“ от „Мото Спорт Варна“ беше безапелационен и в двата манша, а след него се нареди Данаил Стефанов с „Gas Gas“ от МСК „Ябланица МХ“, който следваше плътно Тошев.

При 250-кубиковите машини на клас МХ2 Николай Малинов с „КТМ“ от „АИТ Рейсинг Тийм“ зае второто място, след като остана втори и в двата манша след победителя Роберт Кристиан Томпа от Румъния.

В МХ2 Junior Малинов беше недостижим за останалите и след като бе най-бърз в двата манша взе и победата в крайното класиране. Виктор Нейчев с „Gas Gas“ от „Еър макс рейсинг“ раздели второто място в подреждането.В МХ1 Майкъл Иванов с „Husqvarna“ от „АИТ Рейсинг Тийм“ не остави никакъв шанс на конкурентите си след успех в двата манша и логично грабна победата в крайното класиране.

В най-масовия клас МХ, в който участваха 7 българи, над всички беше Григор Царев с „Gas Gas“ от „Джи Ар Си Моторспорт 2020“, който изпревари в крайното класиране само с 2 точки представителя на домакините Николае Кочиу след победа и второ място в маншовете.

В групата на Сеньорите Васил Стоянов с „Honda“ от „Киппен МХ Рейсинг Тийм“ зае второто място в крайното класиране. В първия кръг на Европейския шампионат – Югоизточна зона в МХ65 Дани Цанков с „Yamaha“ от „М6 Ямаха Рейсинг Тийм“ се качи на почетната стълбичка (3-ти), а при 85-кубиковите Венцислав Тошев с „Husqvarna“ от „Мото Спорт Варна“ е втори, а Данаил Стефанов с „Gas Gas“ от МСК „Ябланица МХ“ – трети.