Една от най-интересните сюжетни линии, които ще следим в предстоящия сезон в WorldSBK е”BMW Motorrad WorldSBK Team”. През сезон 2019 BMW ще си партнира с екипа на “Shaun Muir Racing” с пилоти Том Сайкс и Маркус Райтербергер.

Нашето внимание е приковано върху новата линия на отбора в Супербайк, страхотната машина и екипа от професионалисти от толкова висок калибър.

След официалното представяне на екипа на предсезонните тестове в Португалия, ние се постарахме да съберем подробности за този състезателен мотоциклет, които всъщност се оказаха доста интересни.

На снимките, които имаме на мотоциклета на Том Сайкс, може да се види, че не е изненадващо, че се използва Öhlins за окачването. Изненадващото в случая е, че се използват спирачки Nissin , вместо Brembo.

Определено Nissin се опитва да си затвърди позицията в по-високите рангове при състезателните мотоциклети. Това е добър показател за тях, който също е подплатен от съвместната им работа със SMR в WorldSBK.

Предполагаме, че екипът търси намаляване на разходите чрез избора на Nissin пред италианския производител на спирачки.

На снимката отдолу се вижда вътрешната настройка на окачването, обозначена на дъното на вилицата, близо до точките на болтовете.


Разглеждайки лявата страна на контролерите, може да се види, че Сайкс ще използва бутон за палец за задната си спирачка, също и допълнения, които включват колелце за регулиране на спирачния лост за предната спирачка, както и бутон за управление на електрониката.

Спирачките с палец стават все по-предпочитани във високия клас при мотоциклетните състезания, а това се дължи до голяма степен от стила на каране на мотоциклетистите. Например при десен завой, висящият крак означава невъзможност, да се задейства задната спирачка с крак при влизането в завоя. Това налага включването на палеца.

Друго нещо, което ни направи впечатление е алуминиевата подвижна рама на BMW S1000RR.

BMW запазва същия облик на задното окачване, но също така може да се види, че е запълнил празното пространство с рамата си, с което увеличава своята твърдост и сигурност.

Съвсем нормално е да се види, че отборите в WorldSBK подменят стоковите рами с подобрени такива. Интересното обаче е, че стоковата рама на BMW Motorrad е само надградена за състезателните мотоциклети, но не и изцяло променена.

Това вероятно не е случайно, като се има предвид, че производството на субербайковете става по-фокусирано върху ефективността на пистата. На пръв поглед този нов дизайн в състезанията ще помага да се направи връзка между състезателната машина и състезателя на нея.

Източник: asphaltandrubber.com