Българската федерация по мотоциклетизъм обяви къде ще се състезават родните състезатели през предстоящия уикенд (23-25 април) из европейските трасета.

Теодор Кабакчиев „СК Екстрийм Рейсинг“, който тази година кара за тима на „Еконт/Graham Jarvis Husqvarna“ ще участва в първия кръг на Румънския шампионат по хард ендуро. В надпреварата ще се пуснат състезатели от САЩ, Полша, Чехия, Германия, Австрия, Италия, Белгия и Унгария. Стартът е в петък с 15-километров пролог, в събота Кабакчиев и останалите ще трябва да изминат 80 километра, а в неделя нови 45.Видео от трасето тук:https://www.facebook.com/watch/?v=738586163485831

В Гърция българското участие ще е най-масово в първия кръг на местния шампионат по мотокрос в Скидра. В надпреварата ще вземат участие Майкъл Иванов „АИТ Рейсинг Тийм“ в клас МХ1, Николай Стоянов и Григор Царев „JRC Motorsport“ в клас МХ, Венцислав Тошев „Мото Спорт Варна“ в клас МХ85, Кристиан Петков „МК Бобошево 1956“ в клас МХ2 и Емил Балджийски „МСК Дизел Юнак“ в клас МХ Сеньор.