Хорхе Лоренцо ще претърпи хирургическа намеса след фрактура на лявата си китка, два дни преди старта с Repsol Honda в MotoGP.

След като петкратният световен шампион е постъпил в болница във Верона, Repsol Honda официално потвърдиха, че Лоренцо е претъпял фрактура на лявата си китка по време на тренировка.

След изследвания в болницата, екипът даде изявление, че Лоренцо ще се нуждае от операция. Repsol Honda ще даде допълнителна информация след приключване на операцията.

Лоренцо ще вземе участие в старта с отбора на Repsol Honda в Мадрид в сряда (23 януари), където той ще бъде официално представен на екипа след преминаването му от Ducati тази зима. Той ще бъде съотборник на Марк Маркез, който все още завършва рехабилитацията си след операция на рамото през декември.

Миналият октомври Лоренцо претърпя фрактура на лявата си китка,
след като катастрофира на по време на тренировка в тайландския кръг на MotoGP, което наложи рутинна операция. Това го отстрани от четири състезания, но той се завърна към действие за последния си двубой на финала във Валенсия.

Остава неясно дали сегашната ситуация с китката му е била причинена от катастрофата през октомври или е имало следващ инцидент при тренировки.

Лоренцо трябва да стартира MotoGP с предсезонните тестове в Малайзия с Honda на 6-8 февруари. Очаква се Маркез да не е 100% готов по време на теста в Сепанг, тъй като продължава възстановяването си от операцията на рамото.

Източник: crash.net