Успешно стартира участието си в BMU European Road Racing Championship 2021 състезателят на Sofia Riders Racing Team (SRRT) Християн Христов (Yamaha). Българският състезател спря хронометъра на 1:21.803 минути в петъчните свободни тренировки, с които традиционно започна двойният състезателен уикенд на гръцката писта „Серес“.

Южната ни съседка е домакин и на поредните 2 кръга – 5-ти и 6-ти от Националния шампионат на писта на България, съобщиха от Българската федерация по мотоциклетизъм (BFM). Надпреварата ще бъде в класовете SP125, SSP300, SSP600, SBK, F600, F1000 и F110.

                При конкуренция от 13 състезатели в SBK – бройка, която за съжаление трудно се достига на родна земя, Християн Христов записа 6-то време в свободните тренировки, нареждайки се на само 0, 208 секунди след далеч по-опитния от него Иван Грозев – Доксата (Hela Moto Sport, BMW).  Пред Sofiariders.com състезателят на SSRT заяви:

                „Чувствам се комфортно на „Серес“. Определено няма нищо общо с „пистата“ край Плевен. Редно е да призная, че на „Долна Митрополия“ караме само от състезание на състезание, няма как да опознаем трасето. Затова може и времената, които давам там, са ми по-слаби. За съжаление от 1 седмица имам малко проблеми със стомаха, не можах да тренирам и в момента съм на антибиотик. Надявам се утре да се чувствам по-добре и да успея да участвам в състезанието.

Без изненада класирането в клас SBK оглави Мартин Чой (EKO BMW MC77 Racing Team, BMW) с време 1:20.971 минути, следван от Теодосиос Синорис – 1:20.987 и Красен Кънчев (BG Power, BMW) – 1:21.488 минути.

Пълни времена от вчерашните свободни тренировки във всички класове, може да видите тук. Програма за уикенда ще намерите под публикацията.