Днес, 10 април в 08:30 часа мотористите от най-голямата мото-организация у нас Sofia Riders (SR) ще се съберат на VIP-паркинга на Sofia Ring Mall за откриването на Мото-сезон 2021. Въпреки пандемията почитателите на двуколесните машини ще направят традиционното си внушително шествие из улиците на столицата. Откриването на Мото-сезон 2021 ще премине под мотото „БЪДИ РАЗУМЕН – СТИГНИ ЖИВ И ЗДРАВ“. То ще се състои с любезното съдействие на Столична община и СДВР.

По традиция откриването на Мото-сезона е последната седмица на март или първата на април, но антикризисните мерки този път забавиха нещата и мотористите се съобразиха с тях. Така днес, Sofia Riders ще се срещнат отново на пред „Ринг Мол“, откъдето около 09:40 ще потеглят през Околовръстен път, бул. „Александър Малинов“, бул. „Цариградско шосе“, бул. „Цар Освободител“, ул. „Раковска“ към „Св. Александър Невски“, където ще се присъединят към останалите мотористи. Георги Янчев от SR сподели:             

                „Самата мисъл, че ще се съберем, ще си покараме моторите и ще дадем началото на един дай Боже безавариен мото.сезон ни топли“, каза Георги Янчев от Sofia Riders. „Мотористите сме отговорни хора и се съобразяваме с епидемологичната обстановка и всички изисквания. С откриването искаме още веднъж да напомним, че ние също сме на пътя и всеки иска да стигне жив и здрав у дома.

               На площада пред храм-паметника „Свети Александър Невски“, по традиция организацията поемат мотоклуб Gentlemen MC. Второто за деня мото-шествие ще премине по следния маршрут: УЛ. „ОБОРИЩЕ“, БУЛ. „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“, БУЛ. „ЦАРИГРАДСКО ШОСЕ“, БУЛ. „ПЕЬО К. ЯВОРОВ”, БУЛ. „НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ”, БУЛ. „ЧЕРНИ ВРЪХ”, БУЛ. „БЪЛГАРИЯ”, РЕЗИДЕНЦИЯ „БОЯНА”.

Бихме желали, това дългоочаквано от всички нас мотористите събитие, да се превърне в един истински празник за града. Надяваме се най-голямото групово каране на мотори в България, да привлече вниманието на всички останалите участници в движението за това, че времето се затопля и започва активния мото сезон, като всички ние повишим отговорността в шофирането, както и дълга ни към опазване на най-ценното – здравето и живота.”, призовават от Gentlemen MC.

Във връзка с това от мотоклубовете настояват за спазването на следните правила:

1. Да се спазват правилата на групово придвижване на мотоциклетисти, като не се изпреварваме, всеки спазва лентата за движение и нужната дистанция и проявим толерантност към останалите

2. Да се опитат всички мотоциклетисти да се движат в две или три колони в зависимост от широчината на пътното платно.

3. Да се движат в пакет, да не разкъсваме колоната, като всички заедно се изтеглим от началната точка пред Храм Паметник „Свети Александър Невски“ до крайната точка, локалното платно пред резиденция Бояна.

4. Да няма влючвания в колоната от различни преки и отбивки. Нека когато е необходимо включване, да се изчаква изтеглянето на колоната и да се включим след това, тъй като колоната има строго определен ред.

5. В локалното платно пред резиденция „Бояна“, движението да се осъществява еднопосочно от влизането на детелината към входа на Националния исторически музей.

6. Да се спазват противоепидемичните мерки и нужната дистанция.

ПРОГРАМА НА SOFIA RIDERS:

ДАТА: 10/04/21 СЪБОТА

ЧАС НА СЪБИРАНЕ: 08:30

ЛОКАЦИЯ: VIP ПАРКИНГ НА “SOFIA RING MALL”

ЧАС НА ТРЪГВАНЕ КЪМ КАТЕДРАЛАТА: 09:40

МАРШРУТ:
https://www.google.com/…/data=!4m13!4m12!1m5!3m4!1m2…

ЧАС НА ПОТЕГЛЯНЕ ОТ КАТЕДРАЛАТА КЪМ БОЯНА: 11:30

*НА КРАЙНАТА СПИРКА НА “БОЯНА” ЩЕ ИМА, КАКТО ВИНАГИ, НАШИ ЗНАМЕНА И ОГРОМЕН ПЛАЦ САМО ЗА НАС!

ПАРТНЬОРИ: МАРГЕЛ; SOFIA RING MALL

ВИДЕО:

Alurkoff Media

FPV ДРОН:

ITikov FPV Workshop