Yamaha MT-07 е мотоциклет, предназначен да бъде канонизиран като един от великите от 21-ви век. Като ежедневно возило, състезателен проект, първи мотоциклет или тридесети мотор MT-07 надхвърля категоризацията му.
Когато Yamaha пусна FZ-07 през 2014 г., тя се превърна в хит, запълвайки бюджетната ниша, слагайки в джоба си всички конкуренти от същия клас.
За 2018 г. Ямаха извади фразата “FZ”, давайки му името на МТ, съответстващо на терминологията, използвана в останалата част на света. MT, ако се чудите, означава “Master of Torque” (Господар на въртящия момент).
MT-07 е универсален японски мотоциклет в най-добрия смисъл. Предсказуем и лесен за каране, което го прави идеален за мотоциклет на неопитен ездач, но е изключително ангажиращ и достатъчно компетентен, за да бъде готов съучастник дори за най-опитния ездач.
Ново за модел 2018:
– Актуализирано регулиращо се окачване
За 2018 г. MT-07 разполага със силно преразгледани настройки на предното и задното окачване за по-изискано поведение на пътя.
– Елегантен стил на семейство MT
Моделът 2018 MT-07 представя по-лъскав, по-агресивен стил, който да съответства на останалата част от семейството Hypernaked, с по-изискано качество от всеки ъгъл.
– Нов дизайн на седалките
Новата седалка е по-дълга, с 30% повече площ за допълнителен комфорт на ездача и се смесва с ревизираната каросерия за по-чист стил.
Технически характеристики: