Основани през 1946 г., италианската марка и парижкият кутюр са свързани от непоколебимо желание да вдъхновят нова, ярка и креативна визия за света. Днес, повече от всякога, сътрудничеството на Dior и Vespa преоткрива този дух на свобода, движение и изразяване, който ги движи през всички тези години.

От този страстен дует оживява скутерът Vespa 946 Christian Dior, неговата монохална архитектура и фини графични линии отдават почит на наследството на двете марки. Символ на изисканост, този обект на желание отразява техния споделен ангажимент към съвършенството и виртуозното изкуство на детайла.

Съвременна версия на емблематичния Vespa 946 – представена през 2012 г. в Милано и признат за своите елегантни, модерни извивки и технологични иновации – новият модел е проектиран от Мария Грация Чиури, креативен директор на женските колекции на Dior. Скутерът е произведен в Италия, при спазване на взискателните стандарти, ангажираност и прецизност на модното ателие.

Подобно на дизайна на седлото, горен калъф с мотив на Dior Oblique – проектиран от Марк Бохан през 1967 г. – е специално произведен да бъде фиксиран върху багажника, добавящ отличителна нотка. Каска, украсена със същия емблематичен мотив, завършва уникалната гама.

Символи за бягство към нови хоризонти, тези творения с ограничено издание ще стартират през пролетта на 2021 г. в бутици на Dior по целия свят и впоследствие в селекция от магазини Motoplex на Piaggio Group.