“Triumph” потвърдиха, че вторият модел в новата гама TFC ще е базиран на Rocket. Тъй като не е имало такъв модел в сегашния компактен сегмент, откакто беше спрян преди две години от емисионните норми на Euro4, според последните спекулации на MCM, на хоризонта се задава нов “Rocket Triumph“.

Основни акценти от “Rocket Triumph TFC

  • Нов 2300 кубиков трицилиндров двигател
  • 180bhp + и 170ftlb въртящ момент
  • Изцяло ново шаси
  • Едностранно въртящо се рамо (моношарнир)

Колко и странно е да се каже, че това е концептуален мотоциклет, Triumph твърдят, че на 1-ви май ще има подробна информация по пускането в продажба на този втори модел от гамата. Няма съмнение, че това е много повече от концепция.

Налице е изцяло нов двигател, който изглежда да е с капацитет 2300 куб. см., повече от 180bhp и 170ftlb въртящ момент.

Рамата е също нова и е с моношарнир, 3-1-3 изпускателна система, второ поколение TFT дисплей (от Scramber) и спирачен хардуер от висок клас.

Невъзможно е “Triumph” да проектира и изгради изцяло нов “Rocket” само за да създаде само TFC версия. В допълнение към този бляскав мотор, MCM забеляза и Rocket 3, който очевидно е производствен прототип, а не монтиран на колела концептуален мотоциклет.

Това означава, че неизбежно ще бъде изцяло ново семейството Rocket, представено след дебюта на суперспециалния Rocket TFC.

Източник: motorcyclenews.com