Repsol Honda стартира MotoGP 2019, заедно с Хорхе Лоренцо и Марк Маркез, на 23 януари в Мадрид със специални гости Мик Дуан и Алекс Кривил.

Repsol Honda официално ще открие MotoGP 2019 с “парти на екипа“, откривайки го с Хорхе Лоренцо заедно с отстояващия световен шампион Марк Маркез, на 23 януари в Мадрид с помощта на Мик Дуан и Алекс Кривил.

Лоренцо и Маркез сформират новата двойка в състезанията на Honda, първата промяна в състава на отбора след пристигането на Маркез през 2013 г., заедно двойката, която разкрива новата Honda RC213V в “Campus Repsol” в Мадрид.

Целта на събитието е да се отбележи 25-та годишнина на Repsol като генерален спонсор на Honda, а презентацията ще включва и двамата състезатели, които бяха част от първата по рода линия на Repsol Honda – Дуан и Кривил.

Дуан осигури четири от петте си световни титли от (500cc) за Repsol Honda, докато Кривил също спечели световното първенство от (500 куб).

Стартирането ще бъде първото официално публично представяне на Лоренцо с цветовете на Repsol Honda, откакто се присъедини към екипа тази година, след като му бе забранено да говори с медиите, докато вървяха тестовите във Валенсия и Херес с Honda поради текущия си договор Ducati.

Repsol Honda може да се похвали с най-успешната състезателна линия в MotoGP с 12 световни титли, включително осем от последните девет световни шампионати, спечелени от двамата състезатели.

Маркес също ще направи първото си публично представяне за годината, тъй като продължава да се възстановява от операция на лявото рамо.

Източник: motogp.com