След 25 години съвместна работа с “Repsol”, представянето на Repsol Honda Team за 2019 в Мадрид беше малко по-специално от обичайното, тъй като бившите световни шампиони Мик Дуан и Алекс Кривил се присъединиха към състезателите за 2019 г. Марк Маркез и Хорхе Лоренцо за представянето на тазгодишната машина RC213V.

Маркез: “Като част от семейството на Repsol, e привилегия да стоя до Мик и Алекс. Между другото аз израснах с победите на тези двама невероятни състезатели. Сега, когато съм тук, това е невероятно и много вълнуващо. Връзката между Honda и Repsol е много силна. Ние ще продължим да се борим, за да постигнем максимума. Може би ще се превърнем в “дрийм тийм”, но това, което е от значение, са резултатите и победите. Това е нещото, което искаме.

Седемкратният шампион заяви още: “Беше най-скучната зима в живота ми. Дори не докосвах мотора си, след часовете на възстановяване. Развълнуван съм за началото на сезона.”

Лоренцо: “Радвам се, че се присъединих към този тийм. Нивото тук е невероятно и аз съм готов да дам най-доброто, на което съм способен.”

След това петкратният световен шампион разказа за нараняването си: “Исках да съм в перфектно здраве към момента, но трябва да приемем нещата такива, каквито са. Няма да съм в Сепанг, но може да ме видите в Катар”, заяви Лоренцо.

На въпроса какво мисли за шансовете си с Honda, Лоренцо отговори: “Рано е да се каже как ще се адаптирам към Honda. Дори и при тестовете във Валенсия, не бях готов. Много харесвам мотора, той е много бърз. Оценявам тези качества. Все още трябва да се подобри, но по-важното е, че да си в такъв успешен отбор е голяма чест.”

Repsol Honda и Маркез ще се отправят към Сепанг, тай като тестването на предсезонната сесия ще се проведе на 6, 7 и 8 февруари. Лоренцо, възстановявайки се възможно най-бързо, ще се включи на теста в Катар на 23-ти, 24-ти и 25-ти февруари. Това е неговата цел, след операцията на лявата китка тази седмица.

Източник: motogp.com