Първият мотоциклет от шведската марка електрически мотоциклети Regent е към завършването си и включва някои доста умни и интересни технологии под ретро стила си.

Мотоциклетът изглежда като класическа концепция за електрически мотоциклет с ретро линии и семпъл и характерен британски стил. Това, което се крие под стайлинга, е мотоциклет, който стои отделно от останалата част от тълпата от електрически мотоциклети.

Regent NO. 1 (или RGNT NO. 1) беше показан за първи път през май тази година на шведския панаир за мотоциклети MC Mässan. Той беше приветстван от аплодисменти от повечето кътчета на индустрията, благодарение отчасти на високотехнологичните му функции за сигурност.

Мотоциклетът включва TFT сензорен екран, а също и иновативна система против кражба. “Гео-оградната” (Geo-fenced) аларма означава, че собствениците могат да зададат зоната, в която искат алармата да се активира, което означава, че придвижването на мотора в тази зона (например гараж или двор) не активира алармата.

Твърди се, че акумулаторните и моторните характеристики на мотора са много близки до тази на Zero FXS Supermoto електрическата машина, което означава около 100 мили пробег и максимална скорост от 75 мили в час.

Твърди се, че Regent NO. 1 ще бъде пуснат през май 2020 г., въпреки че с продължаващата пандемия на COVID-19 е почти сигурно че ще повлияе.