Pirelli Tire North America ще представи два нови размера в своята гама DIABLO Superbike, специално насочени към спортните мотоциклети по-малък клас. Новите гуми ще се предлагат с размери 110/70-17 отпред и 140/70-17 отзад. По този начин Pirelli потвърждават подкрепата си към нарастващата популярност на състезанията в по-малките спортни класове.

Новите размери ще се предлагат със смеска CS1 на Pirelli. Предната гума е проектирана за по-добро управление и сцепление, докато задната ще продължава да предлага същото усещане както сегашните гуми DIABLO Supercorsa, доказали се във времето с многобройните си спечелени състезания и рекорди.

Екипът на Pirelli работи усилено, за да разработи размер, специално посветен на по-малките спортни байкове.” каза Оскар Солис, отговорник по роуд състезанията, Pirelli. “През последните няколко години популярността на моторния спорт от 300 куб. и 400 куб. продължава да се увеличава, генерирайки интерес като състезателен клас на първо ниво за подрастващите пилоти, които искат да преминат през всички нива до върха. Нашите тестове бяха изключително положителни и ние разработихме продукт, който да отговори на нуждите и очакванията на всички квалификационни нива на пистата”.

В продължение на 15 последователни сезона Pirelli е официален доставчик на гуми за всички класове в Световното първенство по Супербайк MOTUL FIM, включително в дивизията Word Supersport 300. Тези шампионати са една от ключовите платформи, използвани от Pirelli за извършване на безкрайни изследвания и разработки по целият свят с DIABLO Superbike. През 2018 година Ана Караско стана първата жена световен шампион по мотоциклетизъм, спечелвайки титлата World Supersport 300 на борда на своя екипиран с Pirelli Kawasaki Ninja 400.

Pirelli ще присъства на няколко предстоящи събития, където ще има техническа поддръжка и помощ по маршрута. Събитията ще включват мотоциклетни състезания във Флорида на 9 февруари, а състезанието за мотоциклети Chuckwalla Valley ще се състои на 16 февруари в Хюстън.

Новите гуми вече се предлагат от Pirelli!

Може да научите още на: pirelli.com

Източник: motorcycle.com