Ducati разкриха специалната версия на своето Panigale V4 S superbike, което отдава почит на 25-те години на емблематичното 916.

Само 500 индивидуално номерирани Panigale V4 25 ° Anniversario 916s ще бъдат създадени.

Въпреки че се основава на V4S с мощност 1103 куб.см., 211 к.с., специалната версия на цена от £ 36,995 е актуализирана и се отличава с  предна рамка от 998 куб.см. V4R, заедно с характерния си сух съединител, който не само създава звук, наподобяващ класическото Ducati, но също така предлага и допълнителни предимства, включително леко понижена работна температура на двигателя и подобрена податливост.

Включени са също кованите магнезиеви колела Marchesini Racing, спестяващи 1 кг, и титаниев шумозаглушител Akrapovič, съвместим с Euro4, който е с 0.5 кг по-лек от този на конвенционалния V4S.

Заедно с това, моторът придобива и модернизирана електроника, благодарение на технологията, получена от мотоциклета Desmosedici GP18 MotoGP. Сега с участието на новия Ducati Traction Control EVO 2, който вече се използва за V4R и V4R SBK.

Работейки в тандем с IMU и адаптирайки се на базата на ъгъл на лягане и въртене на колелата, Ducati също така твърди, че новата система е в състояние да прекъсне всяка загуба на сцепление по-рано, което означава по-гладко, по-бързо излизане от завоя при всички условия.

Предлагайки осем настройки (шест за сухо и две за мокро), усъвършенстваната система за сцепление се допълва допълнително от Ducati Quick Shift EVO 2, която подпомага стабилността на смяна на предавките над 10 000 оборота в минута.

За по-нататъшно усъвършенстване на обиколките на писта, машината също получава Ducati Data Analyzer + комплект и GPS модул, което позволява на ездачите да измерват ъгъл на завиване, налягане на спирачката и приложение на газта.

Panigale V4 25 ° Anniversario 916s спецификации:

Специална цветова гама

Номериран (ххх / 500) алуминий

Предна рамка от V4 R

Седалка в два тона

Ковани магнезиеви състезателни колела Marchesini

Сух съединител

Титаниев шумозаглушител Akrapovič

Ducati Traction Control EVO 2

Ducati Quick Shift EVO 2

Състезателен екран

Преден калник от въглеродни влакна

Заден калник от въглеродни влакна

Защита на петата от въглеродни влакна

Капак на шарнирното въже от въглеродни влакна / титан

Състезателни дръжки

Регулируеми алуминиеви подложки за краката

Алуминиеви сгъваеми съединител и спирачен лостове

Предпазител на спирачния лост

Комплект Ducati Data Analyzer + (DDA +) с GPS модул

Отворен капак на съединителя от въглеродни влакна

Специално покривало „Anniversario“

Заготовка за запълване с алуминиева скоба

Капак за отстраняване на държача на регистрационния номер

Алуминиеви тапи за огледала за задно виждане

Стикери с логото „Shell“ и „Foggy“