След отпразнуването на шестия шампионат в MotoGP, с постижение от три подиума и два пол-позишънa на Йохан Зарко през последния сезон с Yamaha, Tech3 стигна до новото си партньорство с KTM.

Хафиз Сиахрин е новият новобранец, подписал с Мигел Оливейра, пристигащ на мястото на Зарко след преместването на французина в екипа на КТМ. Двамата бяха най-бавни от основните си конкуренти по време на сезонните тестове във Валенсия и Херес.

“Това е голямо предизвикателство за мен и за целия отбор”, каза шефът на отбора Ерве Пончарал. – “Знаеш ли, много хора се смееха, мислейки, че сме направили голяма грешка.”

“Но това е само началото. Трябва да разберем много неща. Така че трябва да запазим спокойствие, да работим усилено, да уважаваме всички наши партньори и да се опитаме да покажем онова, което всички очакват от нас.”

“Разбира се, бих искал моите състезатели да са с пет позиции напред, но ние трябва да се конкурираме с всички. Може да звучи стандартно, но трябва да работим упорито.”

Това не означава, че самият Пончарал не е имал душевно терзание преди да реши да се раздели с Yamaha.

“Това беше трудно решение, за което мислех много. Едно вълнуващо партньорство като това, което имахме с Yamaha, което е продължи 20 години.”

„Но това, което открих в нашите нови партньори, беше много вълнуващо. След първите няколко дни заедно, останах много приятно очарован.”

„Ние сме щастливи. Имаме много нови лица в нашата структура. КТМ също назначиха много нови служители, за да създадат тази нова сателитна организация в MotoGP. Има нови хора, идващи от различни други производители, например от (Ducati).”

Източник: Crash.net