Този уикенд ще гледаме любимото ни MotoGP, което ще се състои на една от най-цветните писти – “Assen”. Това е пистата, на която преди година, любимецът на повечето от нас – Валентино Роси, записа последната си победа за отбора на Yamaha. Докторът има десет победи на холандското трасе, което му вдъхва увереност, но фактът, че неговият отбор няма победа от цяла година му тежи.

“От една страна измина прекалено много време откакто аз и Yamaha записахме последна победа. Това означава, че трябва да работим по-усилено. От друга страна, съм щастлив, защото Assen е страхотна писта. Обикновено сме много конкурентни тук, но въпреки това трябва да проверим какви са условията и каква ще бъде ситуацията, защото никога не знаеш какво ще се случи”, разкри Валентино дни преди старта от MotoGP в Холандия.

От 12:00ч. започват Moto3, 13:20 Moto2 и 15:00 MotoGP. Дали ще бъдем свидетели на могъщата сила на практиката или обратите тепъва предстоят?

По стара традиция ще се съберем да гледаме заедно състезанието. За повече подробности относно мястото на срещата следете групата ни във фейсбук.