Точно така, календарът на MotoGP за 2020 г. е изведен със 17 състезания, предвидени да се проведат между юли и декември, като четирите състезания извън Европа ще бъдат официално потвърдени до края на юли. Вижте календара за 2020 г. по-долу:

Сезонът на MotoGP ще започне в Circuito de Jerez – Angel Nieto в Испания с Gran Premio Red Bull de España на 19 юли и Gran Premio Red Bull de Andalucía на 26 юли. След почивен уикенд ще се отправим към Чехия за Гран при на Monster Energy Grand Prix České republiky в Бърно, преди My Grand Motorrad Grand Prix von Österreich и Grand Prix von Styria на Red Bull Ring в Австрия, всички в интервал от три седмици.

Три седмици по-късно Misano World Circuit Marco Simoncelli ще бъде домакин на Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini и Gran Premio di Emilia Romagna е della Riviera di Rimini, кръгове шест и седем от Световното първенство на MotoGP, през последователните уикенди, последвани от Gran Premi Monster Energy de Catalunya в Circuit de Barcelona – Catalunya само една седмица по-късно.

На 11 октомври MotoGP ще се отправи към Франция с разсроченото състезание SHARK Helmets Grand Prix de France, което се провежда в Льо Ман. Само една седмица по-късно в Арагон ще се проведе четвъртата двойна надпревара  за сезона – Gran Premio Michelin® de Aragón и Gran Premio de Teruel. След това, две седмици по-късно, последните два европейски кръга ще се проведат в Circuit Ricardo Tormo, като Европейският гранд ще се проведе на 8 ноември, а Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana ще се проведе на 15 ноември.

Всички дати, събития и евентуалното присъствие на зрители са обект на развитието на пандемията и одобрението на съответните правителства и органи.