Първото събитие на MotoGP в Silverstone се проведе през 1977 г. Преди 1977 г. британският кръг на световното първенство се провежда от 1949 г. на пистата на остров Ман. От 1988 до 2009 г. състезанията на Световното първенство се преместват в Донингтън Парк, но се завръщат в Силвърстоун през 2010 г. след 23-годишната почивка.

С повече от 60-годишна история Силвърстоун се превърна в едно от най-престижните места, посветени на моторните спортове. Напълно обновена през последните години, многомилионна инвестиция през 2010 г. завърши първата фаза на работата за значително подобряване на мястото, което го прави една от най-бързите писти в календара на MotoGP и спечели висока оценка от състезателите на Световното първенство, които се радваха на новото оформление. „Крилото на Силвърстоун“, най-модерният мултимилионен комплекс, стана нова забележителност на пистата от 2011 г., като по този начин добави към спиращите дъха съоръжения в Силвърстоун.

Пистата е дълга 5,9 километра, със съотношение 8 леви към 10 десни завои. Рекордът на зай-много победи на тази писта държи Хорхе Лоренцо  с  3 победи, следван от Андреа Довициозо и Маверик Винялес с по 1 победа.   

Taзи неделя – 25.08.2019г. ще се проведе следващият кръг от така любимото ни състезание. Състезателите от кралския клас ще трябва да направят 20 обиколки – общо 118 километра.

Какво ще се случи този път и ще удължи ли шампионската си преднина Маркез, предстои да разберем.