Първото събитие на MotoGP проведено в Мисано, е било през далечната 1980 г. и от тогава мястото се превръща в константа в календара на състезанието. През 2007 г., пистата е напълно преработена и преустроена. Гран при на Сан Марино за първи път се провежда в Имола през 1981 г., също се провеждало и в Муджело, а вече домакин е Мисано под името Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini.

Местността е създала няколко страхотни ездачи. Покойният Марко Симончели е от близкия град Каттолика, а Валентино Роси, Андреа Довициозо и Марко Меландри също са израснали в региона.

В близост до град Римини писта Misano Adriático е построена през 1972 г. и оттогава е претърпяла редица модификации. Редовна сцена за италианското GP през 80-те и началото на 90-те години, Мисано се завърна в календара на MotoGP през 2007 г. С актуализирани съоръжения, писти и трибуни, Misano Adriatico притежава максимален капацитет от 60 000 зрители.

Пистата е дълга 4,2 км. със съотношение 6 леви към 10 десни завоя, като най-дългата права е 530 метра. Състезателите от кралския клас ще трябва да направят 27 обиколки, които общо възлизат на 114.1 километра. Рекордът за най-добра състезателна обиколка на пистата се държи от Андреа Довициозо с време от 1’32.678.

Миналата година първи завърши Андреа Довициозо, следван от Маркес, а третата позиция бе окупирана от Кръчлоу.

Тази неделя от 15:00 ще гледаме отново любимото ни състезание. Дали ще има още интересни обрати, предстои да разберем.