Хорхе Лоренцо казва, че ще се адаптира с позитивите и негативите към Repsol Honda в MotoGP, но все още не вижда предимство, което да може да използва срещу съперниците си, заяви с вълнение.

Говорейки като официален мотоциклетист на HRC, след като договорът му с Ducati изтече в края на 2018 г., Лоренцо се появи във видеоклипове, публикувани от Repsol Honda и Red Bull, отразяващи пристигането му с екипа и очакванията за новият сезон.

Докато петкратният световен шампион е честен в оценката си, че ще отнеме време, за да “подобри стила на каране с новия мотор“, което води до неговата несигурност дали ще успее да се пребори за световната титла в MotoGP в дебюта си за Honda, Лоренцо смята, че е наясно с положителните качества, които много от неговите съперници не притежават.

Много съм развълнуван, когато всичко се промени “, каза Лоренцо в интервю за Ред Бул. „Преди две години промених: екипа, моторa, хората около мен и начина на работа. И сега го правя отново!”

“Когато останеш дълго време на един мотор, ставаш по-добър и по-добър, както вече знаеш повече тайни и по-лесно стигаш до максимума.”

“Имам това допълнително предизвикателство и вълнение, което останалите пилоти нямат. От една срана губим, но от друга страна печелим

Лоренцо нарече ранната си интеграция в отбора на “Repsol Honda” като “нещо невероятно” след първите си тестове във Валенсия и Херес през ноември и усети, че екипът е изпълнил всичките му изисквания.

„Екипът е толкова голям, толкова професионален, че всичко е перфектно и те се погрижиха за всички подробности. Обърнаха ми много внимание, много се грижеха за мен, донесоха ми всичко, което искам, и това е много важно.”

В Херес бяха забелязани редица модификации на “RC213V” на Лоренцо, които той бе признал като ключова част за първия си пробив с Ducati в “Муджело” миналия май.

„Чувствам се обичан за момента и всичко е перфектно. Усещането на мотора е фантастично за сега“.

“Мисля, че очевидно все още трябва да подобря стила си на каране на мотора, все още трябва да направя мотора повече в моя стил, но началото е страхотно.”

Лоренцо ще се присъедини към новия си съотборник Марк Маркез в началото на сезона 2019 на Repsol Honda в Мадрид на 23 януари преди първия предсезонен тест на “Сепанг” на 1-3 февруари.