KTM Adventure идва скоро. Какво може да научите за него?

“Това е един от най-очакваните мотоциклети за годината, а ние се возихме два дни в Мароко (ден първи – улично каране, ден втори – офроуд на R версията).” – казаха момчетата от DriveMag.

“Място: Ерфоуд – оазис в пустинята Сахара, често използван като филмовa площадка за блокблъстъри – “Мумията”, “Джеймс Бонд” и “Призрак” са сред филмите, които са снимани тук. Но не става въпрос за филми, а за мотоциклет с характер. Наблизо са няколко пясъчни дюни, така че момчетата от KTM са подготвили нещо специално за офроуд частта.”

“Състезателните легенди Крис Бърч, Марк Кома и Джорди Виладомс са експертите, с които се срещнахме и имахме възможност да обсъдим новия мотор.”

KTM 790 Adventure R е базиран на новия двуцилиндров двигател, използван за първи път на KTM 790 Duke. Той запълва празнината между 690 R и 1090 R, и същевременно е съперник на F850GS, притежаващ същата мощност, но при по-леко тегло. Много сме любопитни да разберем колко е пъргав мотоциклета, имайки предвид, че новата форма на резервоара снижава центъра на тежестта.

Подходящ ли е повече за adventure или улично каране? Как е окачването? Тежък ли е?

Всички тези въпроси, във видеото тук:

Източник: riders.drivemag.com