Ако моторът стигне до производство, той би могъл да бъде първият хибриден двуколесен мотоциклет, който да достигне до основния пазар, което вероятно е сигнал за началото на нова ера в технологията на мотоциклетните двигатели.

Кавазаки никога не са се опитвали да избягат от иновациите в мотоциклетните двигатели, тъй като в миналото те са пионери на принудителна индукция с GPZ750 Turbo и в бъдеще са разклатили нещата с невероятните H2 и H2R. В миналото те са подавали патенти за изцяло електрически мотоциклети и батерии за двуколесни превозни средства.

Вярно е, че Kawasaki не е единственият производител, който се интересува от хибридни задвижващи системи, тъй като BMW са си поиграли с идеята за R1200 X Hybrid. Но, за разлика от BMW, дизайнът на Kawasaki поставя електродвигателя зад силовия агрегат с един цилиндър (вместо в рамките на главината на предното колело), като батериите са разположени по-горе, като заместват резервоара за гориво – който е преместен под седалката.

Такъв дизайн сигнализира, че електрическият двигател ще осигури допълнителна мощност за бензинов мотор с малък капацитет, което е обща технология в хибридните коли, високопроизводителните суперкари и дори в Формула 1. И тъй като тази технология е доказано, че работи, би било безопасно да се предположи, че патентованият дизайн ще последва примера и ще позволи или изцяло електрическо задвижване или комбинация от бензин и електричество, когато ситуацията изисква това.

Въпреки това, еднo от най-големите препятствия, с които Kawasaki ще се сблъскат, е да запълни цялата тази технология в малък мотоциклет. Макар че с репутацията си на нестандартно мислене сме сигурни, че нещата ще приключат добре.

Засега ще трябва с нетърпение да очакваме какво ще се случи…