Мотоциклетът ви седи търпеливо в гаража и чака отново да усети слънцето, когато всичко свърши, но какво можете да направите, за да работи по-добре за вас, без да харчите пари?

Регулирането и проверката на всичко – от лостове, до окачване, гуми и верига ще ви помогне да се чувствате в едно с вашата машина и ще ви даде повече контрол.

Лостове:

Всеки производител има свой собствен начин за настройка на предните спирачки, съединител, лост за скорости и задни спирачки и обикновено те са твърде високи.

Относно двата лоста за ръцете – разхлабете скобите си и ги коригирайте (обикновено надолу), така че да са удължение на ръката ви, когато сте седнали на мотора. Това прави огромна разлика в управлението на спирачката и съединителя.

Скоростният лост може да се регулира нагоре и надолу чрез резбовата му щанга, а височината на лоста на спирачката може да бъде променен с помощта на регулатора, влизащ в основния му цилиндър.

Окачване:

Първо, ако току-що сте закупили употребяван мотор, върнете окачването обратно на стандартното, тъй като не знаете какви настройки са му направени от предишния собственик. 

Редно е да намерите настройките на вашия мотоциклет в наръчника или може би онлайн, така че започнете, като запишете всичко и проверите, дори на чисто нов мотор – винаги ще знаете къде се намирате в бъдеще.

Tъй като качествената настройка на окачването е редно да бъде комбинирана с каране и тестване на творението ни няма да влизаме в подробности, тъй като сега не е моментът за каране.

Гуми:

Производителите на гуми, определено познават произведенията си и дават стандарт за налягането, което трябва да поддържаме, за да използваме пълният капацитет на гумите. Нашият съвет е: спазвайте препоръките на производителите. Мнозина смятат, че по-ниското налягане ще подобри сцеплението, но всичко, което прави е да смачка профила на гумите и да намали баланса на кормилото.

Верига:

Едно от най-привлекателните неща в поддъжаният мотоциклет е блестящата му верига. Може да използвате времето под карантина да се погрижите и за тази част от мотора си. 

Надяваме се нашите предложения ви допадат, а докато дойде моментът отново да караме бъдете здрави и се пазете!