Пистата е построена първоначално през 1969 г., известна като Österreichring. През 1996 г. тя е възстановена с оформлението на трасето, което все още има днес, а през 2011 г. беше отворена отново като Red Bull Ring и отново се превърна в център на австрийските моторни спортове. Наклоненият терен и природната арена са отличителни белези на Red Bull Ring с високата 18-метрова забележителност “Bull of Spielberg” в центъра и воалалпинското крило, което предлага грандиозно архитектурно събитие. С дължина 4.318 км се характеризира с 10 оборота и разлика от надморска височина от 65 метра. В сезон 2016 Red Bull RIng е домакин на първото си MotoGP състезание, тъй като Световното първенство се завръща в Австрия за първи път от 1997 г. насам.

Точно там ще се проведе и следващият кръг на MotoGP от 10ти до 12ти Август.

Миналата година на челно място застана Dovizioso с Ducati, следван от Marquez на второ с Honda, а трето място бе заето от Predrosa – Honda.

Победите на тази писта за двете години, откакто GP се връща в Австрия са за Andrea Iannone (2016) и Andrea Dovizioso (2017)

Какъв ще бъде резултатът след този кръг на MotoGP, предстои да разберем съвсем скоро.