World Ducati Week 2018 тази година ще се проведе на Misano World Circuit Marco Simoncelli този уиекнд (20-22 Юли), където производителят ще изкара 12 броя специални Panigale V4 S супербайка за продан в eBay.

Всичко това ще се случи след като мотоциклетите бъдат пуснати на състезание карани от едни от най-известните ездачи на Ducati  включително Troy Bayliss. Специалната състезателна среща на шампионите в събота, 21 юли ще бъде излъчена на живо по сателитния канал Sky Sport Italia, посветен на MotoGP.

Всеки мотоциклет ще се доближи до мотоциклетите за състезания на всеки състезател в сериите World Superbike и MotoGP.

Ездачите са:

Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo, Danilo Petrucci, Jack Miller, Chaz Davies, Marco Melandri, Michael Rinaldi, Michele Pirro, Karel Abraham, Tito Rabat, Jordi Fores, Troy Bayliss

 

След състезанието всеки един от уникалните мотоциклети ще бъде на разположение за закупуване чрез търг в eBay.

За да придружи тази специална продажба, eBay създава магазин на Ducati с тема “Race of Champions”.

Ducati казва, че на табелата на кормилното ядро ще се появи името на ездача и номера му от състезанието. Неговият автограф ще бъде написан с незаличимо мастило на резервоара, преди състезанието да започне. Сертификат за автентичност, подписан директно от Claudio Domenicali, главен изпълнителен директор на Ducati Motor Holding, ще даде добавена стойност за покупката.

Мотоциклетите разполагат и със серия от специални компоненти, използвани по време на състезанието на Шампионите, както и пълен комплект оригинални части, включващи изпускателни агрегати, необходими за законно използване на пътя.