Dainese Torque D1 Out Air ботушите са проектирани в състезателен характер, но са напълно пригодени и за ползване в градски условия. В резултат на това те са силно защитни, но остават удобни. “Out” oт името се отнася до това, че ботушите  са предназначени да бъдат носени със състезателни кожи или текстилни панталони, натъпкани вътре, докато “Air“ частта се отнася до вентилацията, за да направят ботушите удобни за по-екстремно каране.

Задният цип е единствената система за затваряне на Dainese Torque D1 Out Air. Това ги прави изключително лесни за слагане и сваляне. Няма нищо, с което да се пристегнат, но ботушът изглежда приятен и сигурен на крака. Велкро регулиращите устройства в горната част на ботуша позволяват на горната част да се отвори, което дава свобода на действието за онези от нас, които имат по-големи прасци.

Реконструираните гъвкави панти и гъвкави долни съединения по предната част на ботуша увеличават усукващия контрол и все пак позволяват много движение, така че безопасността е подобрена, но и усещането в караката е налично. Подпомогната от подсилена подложка за смяна на скорости, която вече има вградена гъвкава зона, смяна на предавките е плавна, без нужда от прекомерно натискане на лоста.

Вътрешната обувка е направена от микрофибър и осигурява качествено пасване. Със задния език ботушите Torque D1 са лесни за поставяне. Въпреки че са леко наклонени напред, се чувстват добре, когато карате и са достатъчно удобни при ходене. Перфорираната тъкан D-Stone и горните части от микрофибър са гъвкави и здрави. Термопластичните предпазители имат нерегулируеми отвори, които осигуряват отлична вентилация.

Гумената подметка има TPU вложки и осигурява сигурно захващане на стъпалата, дори при спиране. Найлоновата пета също има TPU вложки, защитна найлонова вътрешна обвивка, а подсиленият найлонов палец дава сила на ботуша и му помага да запази своята цялост и способност да предпазва краката ви, ако е необходимо.