Целият свят е признал високата производителност, която предлагат M-настроени автомобили от BMW, но какво ще стане, ако М-отделът реши да приложи своята магия върху най-новия супербайк S1000RR?

През последните няколко години видяхме някои наистина интересни концепции, които по същество са били работа на 3D художници. Разбира се, нито едно от тях не бе пуснато в производство, но това, което правят, е да ни дадат една наистина добра представа за предстоящ или спекулативен модел. Електрическият супербайк BMW M1000RR, който виждате на тази страница, е едно такова творение и идва от Nirjhar Mandal, 3D художник на свободна практика от Индия.

Неговото творение е нещо извънземно и тази концепция определено трябваше вече да се предлага на пазара. Mandal е взел много харесвания BMW S1000RR и му е осигурил подходящо лечение с М-диагноза.  Концептуалният мотоциклет беше доста уместно наречен M1000RR.

Вече цял свят спекулира, че моделите на HP от BMW Motorrad изглеждат готови да станат M и такива шедьоври, като този на Nirjhar Mandal, определено гъделичкат вкусовите ни рецептори.

Освен изключително атрактивната естетика, това, което е интересно да се види при това представяне на BMW M1000RR е, че той разполага с двигател, който е снабден с електрически суперзаряд.

Също така, този визуализиран модел разполага с няколко компонента от въглеродни влакна, включително рамката, спойлерите, калниците и тн.   Окачване на Ohlins и спирачките Brembo също не са за пренебрегване.

BMW M1000RR, който виждаме тук, разполага с фарове, което е ясен индикатор за това, че мотоциклетът е подходящ за движение по пътя, а не само за писта. Предполага се, че мотоциклет от такъв калибър би имал максимална скорост над 320 км / ч.

Дали това красиво създание ще излезе на бял свят – предстои да разберем.