HP4 RACE е повече от сумата от неговите части. Този мотоциклет е чиста емоция. Мотоциклетът на HP е първият мотоциклет в света, който предлага изцяло карбонова рамка и напълно въглеродни колела. С мощност от 158 кВт (215 к.с.) тежи само 146 килограма (сухо тегло).
Ръчно изработената мечта се изпълнена за 750 ентусиаста. HP4 RACE е шедьовър на инженерната мощ.
Рамката на HP4 RACE е изработена от безконечни въглеродни влакна и е непрекъснат компонент от кормилната глава до въртящия момент на въртящото се рамо. В сравнение със стандартната рамка тя спестява цели четири килограма тегло. За въглеродната технология на BMW HP4 RACE не става въпрос за това как изглежда, а за нейните характеристики.
Разработена за състезателната писта, HP4 RACE има самоносеща въглеродна повърхност, която практически поглъща вятъра с агресивната си разделителна способност. Куполообразното предно стъкло предлага на водачите оптимална защита и ги държи в радиуса.
Произведен на ръка в Берлин, двигателят HP4 RACE произвежда 158 кВт (215 к.с.), а максималната скорост на въртене е увеличена до 14 500 об/мин. Двигателят е ендоскопиран и се регулират времето за управление и клапанът. Това означава, че HP4 RACE е готов да достигне пълния си потенциал на пистата от доставката.
Уникален мотор, до който всеки един от нас би искал да се докосне!