Същата овална форма, същото внимание към детайлите и качеството – в нова черупка, която е по-удобна и по-лесна за слагане и сваляне.

Истинското мерило за ежедневна каска е комфортът. С тази каска няма да отвличате вниманието си от шум или да усещате излишно стягане. Когато една каска осигурява максимален комфорт, вие сте свободни да се съсредоточите върху всичко около себе си и да се наслаждавате на чистата радост от ездата.

Изцяло новият Arai Regent-X е проектиран да ви изолира от разсейване с този комфорт, който само Arai може да ви достави. Изграден със същата защита, като водещия модел Corsair-X, Regent-X се отличава с нов интериор както за комфорт, така и за лекота при слагане и махане, чрез фино преобразуване на черупката – по-специално в областта на челюстта.

Regent-X разполага с най-новия дизайн на лицевата контурна система на бузите (FCS) – разполага с подложки, които се движат нагоре и надолу, когато слагате и сваляте каската, след което тя се „увива“ около лицето ви, за да осигури удобно и плътно прилягане, което също намалява шума. Тези подложки разполагат и с вдлъбнати джобове за лесна инсталация на високоговорители и осигуряват необходимото пространство, за да не позволява на високоговорителите да оказват натиск върху ушите ви за максимален комфорт.

Regent-X използва новоразработената периферично подплатена обвивка от ламиниран корпус на Arai. За Regent-X е разработена нова смола, която е по-икономична, но не добавя тегло и не компроментира защитата.

Вдъхновен от ексклузивната технология на каските от Формула 1 на Arai, корпусът е периферно подгъната сложна ламинатна конструкция и е разработен да бъде лек и здрав. Горният ръб на очния порт е подсилен с периферния колан на Arai,  ръчно изработен от супер влакна, за да увеличи здравината на черупката, без да добавя дебелина или тегло.

Regent-X разполага с:

– Разширен Hyper-Ridge в областта на брадичката и бузите с 5 мм за по-голяма защита

– Нов дизайн на шията за намаляване на теглото

– Подвижна подложка

– Персонализиран монтаж с опции по размер на скулите

– Интериор от мек плат за невероятен комфорт

Regent-X, заедно с всички модели Arai, отговаря или надвишава стандарта SNELL M2020, но едва след като всички те първо отговарят на строгите вътрешни критерии на Arai.

Източник: motorcycle.com