Младият ни талант Никола Николаев, който кара за „Metmoto Ring Racing16” с „Beon“ зае 3-то място в Мото 4 в съботното състезание във втория кръг на Испанския национален шампионат ЕSBK на пистата в Навара. Надпревапрата се проведе на 15 и 16 май.

Въпреки проблемите, които съпътстваха Никола през целия уикенд (проблеми с инсталацията, с бобината, скоростите и пружините на мотора), младият ни състезател постигна второ време в квалификацията. В събота Никола стартира повече от добре и излезе начело, преди организаторите да прекъснат за кратко надпреварата заради дъжд в 7-та обиколка. Това малко обърка ритъма на Никола Николаев и в крайна сметка той остана трети в подреждането.

В неделното състезание младият ни състезател отново имаше проблеми с мотора, на старта попадна и в леко сбутване, но въпреки че изпреварваше останалите по завоите, изоставаше на двете прави и зае 7-та позиция.

Никола и екипът му заслужават огромни аплодисменти за представянето си, след като в едва втория си старт в един от най-силните шампионати, се качи на подиума. Още повече, че Никола се подготвя и тренира в Испания без помощта на спонсор зад гърба си!