Да видим колко от тези забавни мотоциклетни факти знаете:

През 1887 г. Yamaha започва като производител на пиано, но днес е мултунационален конгломерат, който все още произвежда музикални инструменти. Те са добавили към продукцията си и лодки, двигатели на автомобили, басейни, промишлени роботи, инвалидни колички, електроника и колички за голф и не на последно място – мотоциклети.

Рекордът за най-дълго каране на мотоциклет на задна гума е поставен от Dipayan Choudhury в Джабалпур, Индия, на 7 октомври 2014 г., с продължителност 202 километра.

Признат в целия свят като лидер в производството на мотоциклетни каски, Arai Helmets стартира като компания за производство на шапки в Япония през 1926 г., като създава съоръжения и за строителната индустрия. Основателят на компанията Hirotake Arai някога е бил мотоциклетист каскадьор и компанията все още е частна собственост и се управлява от семейство Arai.

Най-дългият мотоциклет в света е построен в Гуджарат, Индия през 2015 г. от Bharat Sinh Parmar, който е дълъг цели 26,29м.

The Isle of Mann TT се провежда по затворени обществени пътища и настоящият рекорд на обиколка е малко под  17 минути със средна скорост от 215 км / ч.

Съвременните гуми за спортни мотоциклети не съдържат естествен каучук. Протектора на гумата е съставен от синтетичен каучук, който е комбиниран, за да даде добро съотношение между издръжливост и сцепление.

Мотоциклетистите в Индиана трябва да спират само за 120 секунди (2 минути) при червена светлина на светофар. Те могат да се отнасят със стоп светлината, сякаш това е знак за стоп, след което внимателно да продължават през кръстовището. Законът  е наречен „Мъртвите червени“, но официално е обозначен IC 9-21-3-7b-3, и бе подписан през 2015 г.

Мъж в Северна Каролина, през 2006 г. погребал своя Harley-Davidson в имота си и твърдял, че е откраднат. Той бил обезпечен за откраднатия мотоциклет и заемът му също бил погасен . Мотоциклетът е открит през 2012 г. от нов собственик на имота, докато правел подобрения на имота си.

Най-голямото разстояние изминато от мотоциклет за 24 часа е 3256.5 километра от Матю Маккелви, известен като „Буши“ на магистрала Факиса в Уелком, Южна Африка, на 8 октомври 2014 г.

Рекордът за най-дълъг скок на мотоциклетист е записан от Роби Мадисън в Мелбърн, Австралия. Той скача 107 м. и така поставя новия световен рекорд.

През 2017 г. Калифорния стана първият щат, който легализира „lane splitting“ чрез законопроекта AB-51.